radio538

erik werner

Wie is Erik Werner?

Naam: Erik Werner

Geboren: 10 september 1981

Passie: Radio / muziek

Erik was 10 en weet nog te herinneren toen hij ineens begon met ‘radiomaken'. Het was toen hij in Arbeidsvitaminen het nummer Radio Ga Ga van Queen hoorde. Dat nummer werd meteen de jingle van het station “Radio Ga Ga” dat uitzond op een babyfoon met 5 AM-frequenties!

Iets later wilde hij een muziekzender op een 27MC-bak beginnen. Volgens zijn ouders kon hij beter een brief sturen naar een lokaal radiostation. Dat werd Betuwe Radio waar hij op 16 december 1994 voor het eerst “on-air” ging. In november 1995 werd daar Logo Radio aan toegevoegd en maakte hij 2 programma's op 1 dag. Niet vermoeiend maar heel gaaf om te doen hij wordt in die tijd een lopend hitdossier genoemd.

In 2000 volgde in nasleep van de transfers van Edwin Evers en Jeroen van Inkel naar Radio 538 ook een lokale transfer. In de maand april verhuist Erik (na 2 telefoontjes van Stad Radio Culemborg) over van Logo Radio en Betuwe Radio naar de Culemborgse omroep.

Daar doet hij alle werkzaamheden die mogelijk zijn (nieuwslezer, dj en ook als bestuurslid). Als secretaris heeft Erik bijgedragen aan de omvorming van lokale omroep voor Culemborg naar een streekomroep voor Culemborg en Vianen.

Na heel veel brieven en draaiuren later begint hij in september 2003 ook bij Dalux FM in Wageningen. Opnieuw werkt hij weer bij 2 stations tegelijk maar toch totaal verschillend qua inhoud.

Tijdens de zomervakanties in 2000, 2001 en 2002 kan Erik het radiomaken ook niet laten en is hij iedere werk- euh vakantiedag tussen 9 en 12 te horen geweest met “Werner is Wakker” op Delta FM in Vroomshoop.

In juni 2004 ziet hij een vacature op internet bij Radio 538 voor de functie “Oproep Producer”. Hij besluit daarop te reageren omdat hij al een fulltime baan heeft en dit waarschijnlijk vooral in het weekend zou plaatsvinden. Erik wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en vanaf augustus is hij oproep producer. In september start hij ook op de DJ-school van Radio 538. Een intern evaluatieprogramma waarin dj's bewuster met radio omgaan en de kennis over het hoe en waarom aangeleerd krijgen.

In september stopt Erik met het draaien van dubbele uren en blijft alleen nog bij Dalux FM de ochtendshow doen en op vrijdagavond “Werners Weekend”.

Op dinsdag 30 november 2004 krijgt hij na afloop van zijn evaluatie te horen dat hij vanaf maandag 6 december wekelijks een programma op Radio 538 in de nacht mag gaan maken.

Ineens van lokaal naar nationaal. Een enorm grote stap maar Erik is blij dat hij dit mag gaan doen en geniet van elke uitzending die hij maakt.

Al na 2 maanden mag Erik overnames doen op verschillende tijdstippen in het weekend zowel 's nachts als overdag. Dit zal ook de komende jaren zo blijven.
De overnames kregen, sinds het vertrek van Ruud de Wild na de zomervakantie, een vast karakter. Omdat er toen flink geschoven is in de programmering heeft Erik vanaf augustus 2007 tot en met eind maart 2008 het weekendprogramma tussen 18.00 en 20.00 uur gemaakt.

Eind 2008 besluit hij om vrijwillig te stoppen met zijn werkzaamheden op Radio 538.
In maart 2009 begint hij met een vrijdagavondprogramma op Megastad FM. De stadsradio van Rotterdam die op 93.90 Mhz. te ontvangen is in de regio Rotterdam.

In de zomer van 2010 maakt Erik voor het eerst programma's op Radio 10 Gold.

erik(a)radio10gold.nl

 

 

 

designed by focusmv.nl - hosted by XXL Webhosting